Opmerkelijk nieuws uit Singapore. Daar is pastoor Kong Hee, oprichter van de zogenoemde City Harvest Church, opgepakt wegens “financiële ongeregeldheden”. Het zou gaan om $23 miljoen, waarvan een groot deel is opgegaan aan het opstarten van de muziek carièrre van Kong’s vrouw Ho Yeow Sun.

De politie van Singapore ging over tot arrestaties na bevindingen van de Commissioner of Charities (CoC) , een instantie die zich bezig houdt met de controle op giften aan goede doelen. Samen met Kong werden nog vier bestuurders aangehouden. Volgens de Singapore Strait Times is het geld gebruikt om de muziek carièrre van Kong’s vrouw Ho Yeow Sun een boost te geven. “Er is een gezamenlijke inspanning gepleegd te verbergen,” aldus een woordvoerder van de CoC.

Het ministerie van commerciële zaken begon na tips, twee jaar geleden een onderzoek naar de financiële transacties van de kerkgemeenschap. Een woordvoerder van de politie stelde dat de verdachten kunnen worden veroordeeld tot een levenslange straf. De verdachten moeten deze week al voor de rechter verschijnen.

De site van de City Harvest Church maakt inmiddels melding van de arrestaties, maar benadrukt dat de kerk zelf niet wordt aangeklaagd.

De City Harvest Church is een non-confessionele mega-kerk. In 2010 trok de kerk het meer dan 20.000 bezoekers.De kerk werd in 1989 opgericht door Kong en zijn vrouw.

Ho Yeow Sun, artiestennaam Sun Ho, heeft sinds 2002 een aardige carrière opgebouwd. Verschillende albums werden platina en zo af en toe mocht ze ook komen opdraven bij de Grammys.

Sun Ho zou overigens geen aanwinst zijn voor de EO-jongerendag, want ondanks dat je dat wellicht zou verwachten, gaan haar nummers niet bepaald over het licht van Jezus, of wordt God in haar nummers bedankt voor al het moois op aarde.

Hieronder zingt Sun Ho een vrolijk popdeuntje met Wyclef Jean.

Nog meer lezen?